latinica  ћирилица
22/11/2017 |  21:04 ⇒ 21:25 | Аутор: РТРС

У Београду скуп подршке генералу Младићу

Неколико десетина људи окупило се у Београду на скупу подршке некадашњем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу којег је Хашки трибунал осудио на доживотну казну.
Београд- скуп подршке генералу Ратку Младићу -
Београд- скуп подршке генералу Ратку Младићу

Међу окупљенима били су и посланици покрета "Двери" Бошко Обрадовић, Марија Јањушевић и Срђан Ного, али и припадници организације "Србска акција".

Учесници скупа окупили су се на Тргу Републике, а чланови "Србске акције" развили су испред споменика Кнезу Михаилу транспарент "Јунак, а не злочинац" и носили фотографију генерала Младића.

Обрадовић је рекао је новинарима да би га било срамота да није изашао на улицу да изрази противљење антисрпском трибуналу и пружи подршку генералу Младићу који је "спријечио трећи геноцид над Србима у 20. вијеку".

Он је рекао да генерал Младић и први предсједник Републике Српске Радован Караџић, који је осуђен на 40 година затвора због ратних злочина у БиХ, треба да буду поштовани, јер су оснивачи Републике Српске.

Обрадовић је навео да су пресуде Хашког трибунала режиране и да је њихов циљ да Србе прикажу као геноцидан народ, преносе београдски медији.

"Генералу Младићу се суди да би била укинута Република Српска да би била утопљена у вјештачку БиХ, да би се српски народ прогласио за геноцидан, а ми на то не пристајемо", рекао је Обрадовић.

Окупљени су пјевали "Генерале, нек` је твојој мајци хвала" и "Младићу мој, проблем је твој, што си ти српски херој".

Извор: СРНА