latinica  ћирилица
22/11/2017 |  20:23 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Нови Сад- Младе патриоте упутиле подршку генералу Младићу (ВИДЕО)

Више од стотину, махом младих Новосађана, учествовало је вечерас у протестној шетњи у центру града поводом пресуде генералу Ратку Младићу коју је изрекао Хашки трибунал.
Новосађани против пресуде Хашког трибунала - Фото: РТРС
Новосађани против пресуде Хашког трибуналаФото: РТРС

Припадници више патриотских организација и окупљени грађани узвикивали су поруке подршке генералу Младићу, као јединству Републике Српске и Србије. Гласно је исказано и негодовање на начин суђења Србима у Шевенингену.

Протестну шетњу је предводио Михаило Јањић, повјереник Покрета 1389 за северну Србију, а млади су носили транспарент са поруком "Доживотна пресуда лажног суда, за вечну легенду о часном војнику - Ратко Младић". Ово окупљање је подржао и  синовац генерала Младића, који се обратио ученицима скупа.

- Ово је доказ да је Хашки трибунал, као инквизиторски, основан са једним циљем - да сатанизује Србе и да кажњава наше хероје, а ослобођа злочинце и зликовце који имају српску крв на рукама. Њихове пресуде су ништавне у очима српског народа, који добро зна шта је истина и ниједан судија нас неће убиједити у супротно - поручио је Јањић.