latinica  ћирилица
22/11/2017 |  19:22 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Српском цртаном филму "Био двапут један краљ" награда у Шпанији

Краткометражни анимирани филм "Био двапут један краљ" Војина Васовића и Николе Степковића освојио је награду публике за најбољу анимацију на ФАНЦИНЕ фестивалу у Шпанији.
Цртани филм "Био двапут један краљ" наградила публика у Шпанији - Фото: blic.rs
Цртани филм "Био двапут један краљ" наградила публика у ШпанијиФото: blic.rs

Фестивал се већ 27. годину за редом одржава Малаги и у званичној селекцији приказује више од стотину филмских остварења из цијелог свијета.

"Био двапут један краљ" наставља фестивалску турнеју у децембру представљањима публици у Америци, Италији и Канади. Аутори филма, Војин Васовић и Никола Степковић већ раде на дугометражној верзији ове приче, за коју сценарио поред Васовића потписује и Дуња Петровић.

"Био двапут један краљ" је прича о краљу који има подвојену личност и живи у несвакидашњем подијељеном екрану. Једна његова половина представља Краља Пјесника, човјека елегантних манира и покрета, а друга Краља Ратника, несутрашивог и гордог војсковођу. Они очајнички желе да се отарасе један другога и на том путу им многи помажу - љекари, друиди, њихове вјерне краљице, па чак и њихов архинепријатељ - двоглава аждаја.

Пројекат дугометражног филма "Био двапут један краљ" учествоваће на фестивалу Аниматека у Љубљани, почетком децембра, на копродукцијском форуму гдје ће продуценти филма имати прилике да траже регионалне партнере за даљи развој пројекта.

Извор: Агенције