latinica  ћирилица
22/11/2017 |  18:01 ⇒ 18:49 | Аутор: РТРС

Човић посјетио припаднике ОС БиХ у Авганистану

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је данас, током сусрета са припадницима контингента Оружаних снага БиХ у Авганистану, да су оне током протеклих година израсле у модерне снаге, способне да дјелују и изван граница властите земље, колико год је то некада било незамисливо.
Човић у посјети ОС БиХ у Авганистану - Фото: klix.ba
Човић у посјети ОС БиХ у АвганистануФото: klix.ba

"Вјерујем да смо то и показали активним учествовањем у мировној операцији `Одлучна подршка` овдје у Авганистану, која се сматра једном од најтежих и најзахтјевнијих операција", истакао је Човић.

Он је нагласио значај ОС БиХ које су, иако формиране од три војске које су у прошлом рату биле на супротстављеним странама, показале јединством и професионалношћу да је суживот у БиХ могућ, али да је у све потребно уложити много стрпљења и толеранције, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Према Човићевим ријечима, пред БиХ је још један оптимистичан, али не и недостижан циљ, а то је активација Акционог плана за чланство у НАТО.

Човић је, у име Предсједништва БиХ, уручио признање припадницима ОС БиХ за изванредне резултате и професионалност у извршавању задатака у мисији "Одлучна подршка" у Авганистану, те пожелио успјех у даљем раду.

Уз Човића, делегацију чине и министар одбране БиХ Марина Пендеш, савјетник бошњачког члана Предсједништва Селмо Цикотић и савјетник члана Предсједништва из Републике Српске Зоран Ђерић.

Извор: СРНА