latinica  ћирилица
22/11/2017 |  17:59 | Аутор: РТРС

Мандић: Хашки суд служи за пропаганду велике лажи

Срамна пресуда генералу Ратку Младићу потврђује да је Хашки трибунал антисрпска творевина и да је формиран да би водећи српски политичари и официри били представљени као искључиви кривци за грађански рат у бившој СФРЈ, изјавио је Срни предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић.
Андрија Мандић (фото: www.cdm.me/) -
Андрија Мандић (фото: www.cdm.me/)

"Карактер Хашког суда прецизно је описао сам генерал Младић у данашњем обраћању, прије него што ће бити удаљен из суднице. Хашки суд није тијело које се бави утврђивањем истине, већ служи за пропаганду велике лажи", истакао је Мандић.

Он додаје да српски народ, без обзира на пресуде и одлуку Трибунала, никада неће заборавити Војску Републике Српске на чијем челу су били генерал Младић и Радован Караџић.

"Та војска је обезбиједила опстанак нашег народа на територијама западно од Дрине и спријечила да нам се понови оно што се догодило 1941-1945. године", каже Мандић.

Он је истакао да српска историја непогрешиво свједочи да су издајници увијек завршавали на сметљишту историје, а патриоте биле, на крају, побједници.

"Немам дилему како ће наши потомци вредновати жртву коју и данас као народ прилажемо општој националној ствари и са каквим ће презиром осудити оне друге који ће се придружити антисрпском хору који је искористио прилику да лаж прогласи истином", истакао је Мандић.

Према његовим ријечима, ломљење кичме српском народу не одвија се само у Хашком трибуналу, већ свуда гдје разни центри моћи процјењују да Срби представљају препреку за остваривање њихових антисрпских планова, од Подгорице до Београда и Бањалуке.

"У великој борби која се у овом времену води кроз пружање отпора окупаторима на сваком мјесту, не смије ни најмање да нас обесхрабри чињеница да неки који су, колико до јуче, били са нама у истом строју, почињу да подлијежу непријатељској пропаганди и одричу се Републике Српске, Црне Горе и Косова и Метохије, као и великих имена наших државника и војника који су животе и слободу дали бранећи српске националне интересе", поручио је Мандић.

Извор: СРНА