latinica  ћирилица
22/11/2017 |  16:06 | Аутор: РТРС

Звиздић: Сет закона о акцизама убрзо пред СМ БиХ

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић рекао је данас да очекује да сет закона о акцизама врло брзо буде на дневном реду једне од наредних сједница Савјета министара.
Денис Звиздић - Фото: СРНА
Денис ЗвиздићФото: СРНА

Он је на конференцији за новинаре у Сарајеву изјавио да Савјет министара врло активно припрема нови закон о повећању акциза на гориво, те да је база за све разговоре сет закона које је утврдио и предложио Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Звиздић је нагласио да се настоји постићи консензус о тексту који би био прихватљив за министре, као и у даљој парламентарној процедури.

- Договоре смо интензивирали у вријеме сусрета са делегацијом ММФ-а која је ту неколико седмица. Уз присуство представника ентитета и БиХ, и са Европском комисијом и представницима ММФ-а, активно сммо разговарали о различитим модалитетима који би нас могли довести до консензуза. Чини ми се да смо у том смилу направили позитивне искораке и да би се могло доћи до заједничког договора који би био претворен у текст сета закона - навео је Звиздић.

Извор: СРНА