latinica  ћирилица
21/11/2017 |  13:18 | Аутор: РТРС

Лукач: Генерал Младић је заувијек српски херој

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да очекује да ће пресуда бившем генералу Ратку Младићу у Хашком трибуналу бити неправедна, али да ће генерал заувијек бити српски херој и да српски народ никада неће заборавити шта је урадио за Републику Српску.
Бијељина - Лукач - Фото: СРНА
Бијељина - ЛукачФото: СРНА

Лукач је навео да је то политичка пресуда, коју ће српски народ дочекати и примити достојанствено.

"Сви већ унапријед знамо и очекујемо каква ће она бити - неправедна и према генералу Младићу и према српском народу, јер знамо да он није ратни злочинац. Он је био наш генерал и командант и таквог ћемо га памтити", рекао је данас Лукач новинарима у Бањалуци.

Он је додао да не очекује никакво нарушавање јавног реда и мира у Републици Српској, али да Министарство унутрашњих послова /МУП/ Српске, у складу са својим овлаштењима, спроводи све мјере на заштити јавног реда и мира.

Када је ријеч о пронађеном документу Дејтонског споразума, Лукач је рекао да није у његовој надлежности да коментарише колико дуго траје процес вјештачења оригиналности тог документа.

"Када се процес вјештачења заврши, јавност ће бити обавијештена да ли је ријеч о аутентичном документу или не. За сада, према информацијама које смо имали, третирали смо га као оригиналан документ, али ћемо тек видјети шта ће вјештачење показати", рекао је Лукач.