latinica  ћирилица
20/11/2017 |  21:08 ⇒ 21:24 | Аутор: РТРС

У УЕФА тиму вијека доминантни Шпанци

УЕФА је направила избор најбољих играча у овом вијеку. Тим је направљен на основу успјеха, побједа и ренкинга клубова и играча у посљедњих 17 година.
УЕФА изабрала тим вијека (Фото: УЕФА) -
УЕФА изабрала тим вијека (Фото: УЕФА)

На голу је Икер Касиљас, који је шест пута био у тиму УЕФА, од 2007. године - 12 пута.

У одбрани би било Рамос који је биран пет пута и Пике који је изабран једном више. Ту је и Пујол који је имао пет номинација и посљедњи пут се нашао 2014. прије повлачења, а он је на десној позицији.

Лијево би био Лам, такође пет пута у идеалном тиму.

Фудбалер који је највише пута облачио дрес Барселоне, Ћави предводи везни ред, неизбјежан је и Инијеста, занимљиво, једном више, шест пута је био у најбољој екипи УЕФА.

Играчима Барсе друштво прави Стивен Џерард, а легендарни капитен Ливерпула се три пута у низу, од 2005. до 2007. нашао у тиму.

Месија и Роналда не треба посебно објашњавати, а уз њих, мјесто је нашао и Тијери Анри, са пет номинација.

Што се тиче поретка клубова у посљедњих пет сезона, Реал Мадрид је први, испред Атлетика и Барселоне, Јорганџије су замало претекле Барселону, четврти је Бајерн, пети Јувентус, слиједе Севиља, ПСЖ, Сити, Дортмунд и Арсенал.

Евидентна је потпуна доминација Шпанаца међу играчима, њих шесторица су нашли мјесто, а и на клупском нивоу у овој деценији су непобједиви.

Извор: Агенције