latinica  ћирилица
20/11/2017 |  19:25 | Аутор: РТРС

Путин: Руска војска и морнарица да имају најмодерније оружје

Руска војска и морнарица морају бити опремљене најмодернијим оружјем које узима у обзир могуће промјене у стратегији и тактикама ратовања у будућности, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин, говорећи о новом руском програму нароужања.
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Григориј Сисојев) -
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Григориј Сисојев)

"Ако желимо да будемо у челу, ако желимо да побјеђујемо, морамо бити најбољи", истакао је Путин, додавши да кључне одредбе новог програма имају за циљ да обезбједе загарантовано стратешко одвраћање, а у случају спољне претње - њену ефикасну неутрализацију, преноси Тас с.

Он је, отварајући десету рунду састанака са главним представницима руске одбрамбене индустрије и највишим војним званичницима, рекао да се приводи крају израда нацрта новог државног програма набавке оружја.

"Борбене способности војске зависиће од примјене тог програма у наредној деценији и у дугорочној перспективи, те је нужно темељно анализирати све наше планове", указао је Путин.

Према његовим ријечима, примена тог програма зависиће од способности компанија у сектору одбране и истраживачких центара.

Како је објаснио, кључно је не само развити напредне технологије и модел оружја који задовољавају релевантне захтјеве Министарства одбране, већ и бити спреман за брзо организовање њихове масовне производње.

Такође, Путин је позвао да се посебна пажња у новом програму посвети координисању набавке оружја са изградњом војне инфраструктуре.

Извор: Танјуг