latinica  ћирилица
20/11/2017 |  09:58 ⇒ 12:12 | Аутор: РТРС

Звиздић попунио Обавјештајно - безбједносну агенцију Бошњацима

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић попунио је ових дана сва мјеста у Обавјештајно-безбједоносно-савјетодавној служби кадром бошњачке националности.
ОБА БиХ - Фото: РТРС
ОБА БиХФото: РТРС

Иако је у конкурсној комисији сједила Мира Михајловић, шеф кабинета замјеника предсједавајућег Савјета министара и министра спољне трговине и економских односа Мирка Шаровића, није било примједби на избор кандидата, нити на минималну разлику у бодовима која отвара сумњу на објективност комисије, пише "Глас Српске".

Надлежност Објавјештајно-безбједоносно-савјетодавне службе је подршка у раду Извршно-обавјештајног одбора Савјета министара који чине предсједавајући Савјета министара и његови замјеници.

Именовањем искључиво бошњачког кадра у ту службу настављено је игнорисање службеника осталих националности у било ком сегменту који има везе са радом Обавјештајно безбједносне агенције /ОБА/ БиХ.

На конкурсима, које је водила Агенција за државну службу БиХ, првопласирани су били кандидати бошњачке националности, а и секретар ове службе је Бошњак – Енес Бездроб.

Како се наводи у законским одредбама, кандидате именује предсједавајући Савјета министара уз сагласност директора ОБА, а на тој позицији је такође Бошњак Осман Мехмедагић.

"Тако су Звиздић и Мехмедагић обезбиједили да у свим сегментима подршку у обавјештајно-безбједоносном раду на нивоу БиХ у рукама држе Бошњаци", наводи "Глас Српске".

Извор: СРНА