latinica  ћирилица
19/11/2017 |  14:16 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Сутра хладно, али сунчано и без падавина (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити хладно, али сунчано вријеме, уз дневну температуру до 10 степени Целзијусових.

Ујутру ће бити суво и хладно, на истоку облачно, а у осталим предјелима променљиво уз сунчане периоде, локално и ведро. Око ријека и по котлинама понегдје магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Пријеподне очекују се сунчани периоди, а на истоку облачно уз могућност провијавања снијега на планинама. Поподне ће бити сунчано у свим предјелима. Дневна температура ваздуха биће од четири до 10, на југу до 12 степени Целзијусових, у вишим предјелима мало изнад нуле.

У уторак, 21. новембра, јутро ће бити облачно, тмурно и хладно, око ријека и по котлинама понегдје магла. Током дана очекује се смањење облачности уз сунчане интервале и топлије, а на истоку остаје нешто облачније вријеме. На сјеверу ће бити најтоплије. Дневна температура ваздуха биће од седам на истоку до 15 на северу, у вишим предјелима до четири степена Целзијусових.

У среду, 22. новембра, јутро ће бити промјенљиво облачно, око ријека и по котлинама честа појава магле. Током дана биће топлије и сунчано уз малу до умјерену облачност. Дневна температура ваздуха биће од 10 до 17, у мјестима са маглом до шест степени целзијусових.

У четвртак, 23. новембра, јутро ће бити променљиво облачно, око ријека и по котлинама честа појава магле, на југу ведро. Слабог мраза још само у планинама. Током дана једнако топло као и претходни дан, те сунчано уз малу до умјерену дневну облачност. Јутарња температура ваздуха биће од три до осам, у вишим предјелима од минус један степен Целзијусових. Дневна температура ваздуха биће од 12 до 17, у планинама и мјестима са маглом од седам степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, западни и сјеверозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас је хладно и облачно вријеме са повременим сунчаним интервалима.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус два степена Целзијусова, Хан Пијесак и Калиновик један, Кнежево, Мањача, Клековача и Мраковица два, Мркоњић Град и Соколац три, Шипово и Тузла четири, Крупа на Врбасу, Рибник пет, Мљечаница, Источно Сарајево, Рудо, Невесиње, Приједор, Нови Град и Бугојно шест, Гацко, Сребреница, Фоча, Вишеград, Бањалука, Србац и Сарајево седам, Зворник, Добој осам, Бијељина девет, Билећа 10, Мостар 11, а Требиње 12 степени Целзијусових.

Извор: Срна