latinica  ћирилица
19/11/2017 |  13:29 ⇒ 13:30 | Аутор: РТРС

М. Град: Полицијска управа обиљежила крсну славу МУП-а Српске

У Цркви Рођење Пресвете Богородице у Мркоњић Граду данас је, поводом крсне славе МУП-а Републике Српске - Светог архангела Михаила, служен парастос за погинуле припаднике МУП-а Српске у протеклом отаџбинско-одбрамбеном рату.
Спомен-обиљежје погинулим полицајцима са подручја општине Мркоњић Град - Фото: СРНА
Спомен-обиљежје погинулим полицајцима са подручја општине Мркоњић ГрадФото: СРНА

Након парастоса, положени су вијенци на спомен-плочу погинулим полицајцима са подручја ове општине, која се налази на згради Полицијске управе.

Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је су погинули полицајци били свјесни да је српски народ у посљедњој деценији 20. вијека дошао поново у искушење да се бори за слободу, отаџбину и вјеру.

"Били су свјесни шта значи слобода, одбрана свога простора, породица, гробова, стали су у прве редове и, нажалост, ту су борбу платили животом", истакао је Савановић.

Он је напоменуо да остаје обавеза свима да се сјећају и исказују неизмјерно поштовање и захвалност према тим људима, те да ни њихове породице не смију бити заборављене.

Начелник Полицијске управе Мркоњић Град Милан Милекић каже да је парастосом, прислуживањем свијећа и полагањем вијенаца одата почаст погинулим припадницима МУП-а Републике Српске који су своје животе уградили у темеље Српске.

"Овим чином смо показали да они нису заборављени и да ће живјети у нама док смо и ми живи", нагласио је Милекић.

У Полицијској управи Мркоњић Град организован је пријем за породице погинулих и несталих припадника полиције.

Извор: Срна