latinica  ћирилица
19/11/2017 |  09:47 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Приједор обиљежио "Европску ноћ театра" (ВИДЕО)

Премијерним извођењем представе "Лажа и паралажа" на текст Јована Стерије Поповића и у режији Ђурђе Тешић из Београда, ансамбл Позоришта Приједор обиљежио је "Европску ноћ театра".
Приједор обиљежио "Европску ноћ театра" - Фото: СРНА
Приједор обиљежио "Европску ноћ театра"Фото: СРНА


Директор ове установе културе Зоран Барош је након синоћне премијере потврдио да је ово била четврта премијера у 65. сезони, којом се приједорско позориште укључило у акцију европских позоришта.

"По реакцијама публике надам се да смо направили једну добру представу која ће имати дуг живот и бити дуго гледана", изјавио је Барош.

Режисер Ђурђа Тешић је изјавила да је задовољна урађеним послом са приједорским ансамблом са којим први пут сарађује.

"Јако сам задовољна јер је ипак ово класична комедија која нема вербални хумор и у њој нису смешне реплике већ је све само на глумачкој игри, машти и занатском умећу и никада нисте сигурни да ће публика да препозна тај жанр, што се овде, ипак, догодило", рекла је Тешићева новинарима након премијере, која се нада да ће наставити сарадњу са Позориштем Приједор.

Глумица Татјана Бињаш Батоз, која у представи игра Јелицу, изјавила је да је она самокритична и да сматра да увијек може боље да одигра неку улогу.

"Ипак, задовољна сам са овом премијером, са публиком, са Ђурђом и са цијелом глумачком екипом. Част ми је била да глумим и вјерујем да ће публика долазити још да гледа ову представу", рекла је Бињашева додајући да је било тешко радити представу на, за њу, непознатом дијалекту.

Улогу Алексе у представи игра Деан Батоз који је изјавио да је представа била и физички захтјевна.

"Ријеч је о комедији карактера коју смо ми мало убрзали и по реакцијама публике видимо да су људи задовољни, што се видјело и по аплаузу. Вјерујем да ће представа имати свој живот", рекао је Батоз.

У представи играју и Злата Когелник, Синиша Вучићевић, Срђан Књегињић и Зорица Јојић.

Прва реприза представе заказана је за сриједу, 22. новембра у Позоришту Приједор.

Извор: Срна