latinica  ћирилица
19/11/2017 |  08:35 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Требиње: Најмлађи и ветерани играли и пјевали за своје суграђане

Најмлађи чланови и ветерани Градског културно-умјетничког друштво "Алат Свислајон" Требиње, њих око 400, синоћ су суграђанима приредили годишњи коцерт на коме су се у двочасовном програму представили народним играма и пјесмом.
Требиње: Најмлађи и ветерани играли и пјевали за своје суграђане - Фото: СРНА
Требиње: Најмлађи и ветерани играли и пјевали за своје суграђанеФото: СРНА

Више од хиљаду посјетилаца у Спортској дворани "Милош Мрдић" бурним аплаузима је поздрављало вјеште и талентоване фолклораше уживајући у играма из Херцеговине, Македоније, Крајине, Поморавља, Крајишта, Пирота, Београда, те влашким играма.

Члановима друштва, њиховим кореографима и руководству обратио се и градоначелник Требиња Лука Петровић који је истакао да су они реклама Требиња, те да су понос овога града, Херцеговине и цијеле Републике Српске, јер их промовишу на најбољи и најљепши начин широм свијета.

"Ово друштво које броји око 500 чланова, има ансамбл и традицију дугу шест деценија заслужује сву нашу пажњу и Градска управа ће ово друштво подржати и убудуће не само финасијски већ и на све друге начине", истакао је Петровић.

Директор ГКУД "Алат–Свислајон" Недјељко Ламбета је изразио задовољство бројним грађанима који су дошли да подрже своју дјецу, али и све учеснике у труду и настојању да буду најбољи и очувају традицију и културу свога народа.

"Сигуран сам да ћемо и убудуће не само у Требињу и Херцеговини, већ у цијелој Републици Српској бити главно и водеће друштво", рекао је Ламбета.

Предсједник Скупштине друштва Дејан Тарана је истакао да је годишњи коцерт прилика да се представе сви чланови – од најмлађих до најстаријих као и све кореографије и репертоар које заступају.

Он је рекао да је ове године и оркестар ГКУД најбројнији, те да велике заслуге за умјетнички дио програма припадају руководиоцу Борку Ћорлуки.

Похвале за рад новог руководства и сарадницима упутио је и дугогодишњи директор друштва и садашњи члан Предсједништва Драган Мијовић–Жути који је нагласио да су наставили путем којим је "Алат" ишао свих година – да увијек буде понос и амбасадор културе Требиња.

Годишњем концерту присутвовали су и пријатељи "Алата" из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Извор: Срна