latinica  ћирилица
17/11/2017 |  20:23 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

У суботу облачно са слабом кишом (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно са слабом кишом и највишом дневном температуром од два до седам, на југу до 16 степени Целзијусових.

На југу ће бити сунчаних периода, уз промјенљиву облачност, а око ријека и у котлинским предјелима магле. Смањење облачности очекује се увече и током ноћи, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Најнижа јутарња температура износиће између један и пет, на југу до осам степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб, сјеверног и сјеверозападног смјера.

У недјељу јутро промјенљиво облачно и хладно, око ријека и по котлинама магла, на југу умјерено облачно, а на планинама мраз.

Током дана биће промјенљиво облачно, увече са слабом кишом на сјеверу, у ноћи са падавинама у централном појасу, а на планинама са снијегом.

У већини крајева данас је било облачно са слабом кишом или росуљом, а у Херцеговини претежно сунчано.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница нула, Хан Пијесак, Соколац и Мраковица један, Калиновик, Сарајево и Соколац два Мркоњић Град, Рибник, Јајце и Шипово три, Бугојно и Сански Мост четири, Србац, Нови Град Бихаћ, Приједор, Сребреница и Тузла пет, Сребреница, Фоча, Гацко, Бањалука, Добој, Градачац, Зеница и Зворник шест степени Целзијусових.

У Рудом и Вишеграду у 13.00 часова измјерено је седам степени, у Бијељини, Дрвару и Невесињу осам, Ливну 11, Билећи 14, Мостару 16, те Грудама, Широком Бријегу и Требињу 17 степени Целзијусових.