latinica  ћирилица
17/11/2017 |  17:06 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Апелациони суд ослободио Мандића и Радуновића

Црногорски Апелациони суд ослободио је лидере Демократског фронта Андрију Мандића и Славена Радуновића оптужбе да су на великом народном протесу испред зграде Скупштине Црне Горе 24. октобра 2015. године позивали на рушење уставног поретка.

"Овом одлуком нисмо ослобођени само ми, него и сви часни учесници највећег опозиционог скупа у историји Црне Горе", истакао је Радуновић на конференцији за новинаре.

Он је додао да су учесници великог народног протеста, предвођеног лидерима ДФ-а, били проглашени "од овог режима дивљом хордом која је, наводно, хтјела да уништи ову оазу благостања у Европи".

"Овим су ослобођени сви наши саборци, који су помињани и сатанизовани у медијима, без казне, без икакве одговорности", рекао је Радуновић.

Он је напоменуо да је одлука правоснажна, јер више не постоји могућност жалбе Тужилаштва.

Функционер ДФ-а је подсјетио да су одмах након хапшења лидери ДФ-а изјавили да је ријеч о монтираном процесу који је имао за циљ да скрене пажњу са "крвничког односа САЈ-а и црногорске полиције према својим грађанима 24. октобра".

"До дан данас нису откривени ни формални налогодавци који су наредили полицији да то уради, нити они који су наредили да нас двојицу ухапсе потпуно незаконито, нису откривени ни највећи починиоци недјела", истакао је Радуновић.

Извор: Срна