latinica  ћирилица
17/11/2017 |  16:14 ⇒ 16:49 | Аутор: РТРС

Требиње - Београдски студенти упознају знаменитости града

Студенти Факултета за туристички и хотелијерски менаџмент београдског Универзитета "Сингидунум" бораве у тродневној посјети Требињу, гдје ће се упознати о културно-историјским знаменитостима и потенцијалима овог града и цијеле Херцеговине.
Требиње, Бањак - пријем за студенте - Фото: СРНА
Требиње, Бањак - пријем за студентеФото: СРНА

Предсједник Скупштине града Драгослав Бањак на пријему за студенте и професоре одржао је презентацију о улагањима града у туризам и упознао госте о туристичким ресурсима.

На питање студената по чему је Требиње једна од омиљених туристичких дестинација и какве мјере градска управа предузима за развој туризма, Бањак је истакао да су то капитални инфраструктурни и други пројекти.

"Увјерен сам да ће интензиван развој туризма, који је евидентан у Требињу, студентима много помоћи у реализацији њихове практичне наставе и бити им од користи да постану добри туристички радници, који ће у будућности интензивније сарађивати са Требињем", рекао је Бањак.

Асистент на Факутету за туристички и хотелијерски менџмент Предраг Обрадовић навео је да су у тродневној посјети студенти прве, друге и треће године и да Требиње није случајно одабрано за упознавање.

"Иако смо много слушали о Требињу, желели смо да се уверимо у све приче и да град упознамо из свих углова. Одушевљени смо са свим што смо до сада видели, као и љубазношћу домаћина", рекао је Обрадовић.

Директор Туристичке организације града Требиња Марко Радић изразио је увјерење да ће студенти понијети најљепше утиске, те да ће као будући туристички радници, доводити групе у овај град и препоручивати га за посјете.

У Требињу је за десет мјесеци ове године евидентирано 30 одсто ноћења више него у истом периоду прошле године.

"Ријеч је о најбољој сезони у протеклих десет година. Ове године сезона је продужена, јер смо имали пуне смјештајне капацитете у октобру и новембру", рекао је Радић и додао да су већ у плановима за сљедећу годину.

Посјета студената Требињу договорена је у октобру на Бизнис конференцији у Београду, којој су присуствовали Бањак и представници Туристичке организације Требиње.

Извор: Срна