latinica  ћирилица
17/11/2017 |  15:39 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

Шаровић не вјерује да ће Радончић повући свог министра

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић не вјерује да ће предсједник СББ-а Фахрудин Радончић повући свог министра из Савјета министара.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

Коментаришући најаву Радончића да ће се СББ повући из власти, Шаровић је рекао новинарима на Јахорини да више вјерује да је то политичко позиционирање.

Према његовим ријечима, чак и ако Радончић повуче министра комуникација и транспорта Исмира Јуску ништа се значајно и драматично неће десити, јер такав је систем и замјена ће се извршити "без драме".

"Ако Јуско изађе из Савјета министара, сљедећег дана ће га без било какве процедуре замијенити његов замјеник Саша Далипагић", појаснио је Шаровић и додао да ће замјеник тај посао радити до краја мандата.

Шаровић каже да је избор на Радончићу, да је ситуација потпуно јасна и да зато не вјерује у скори излазак. "Ово је више политичко позиционирање, што не значи да се у некој каснијој фази то не може десити", закључио је Шаровић.

Радончић је раније најавио повлачење СББ-а из власти, оцијенивши да се ствари унутар владајуће политичке "шесторке" на нивоу БиХ усложњавају и да ће ова странка добро размислити да ли ће остати у њој.

Извор: СРНА