latinica  ћирилица
17/11/2017 |  10:51 ⇒ 10:51 | Аутор: РТРС

Четири лица признала кривицу за промет дроге

Четворица оптужених у предмету "Алекса Крндија и други" споразумно су са Тужилаштвом БиХ признали кривицу за неовлаштен промет дроге, за шта су им предвиђене осуђујуће казне, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
Заплијењена дрога - Фото: РТРС
Заплијењена дрогаФото: РТРС

Оптужница их терети да су током прошле и ове године, као организована криминална група којом је руководио првооптужени Алекса Крндија набављали, кријумчарили и продавали марихуану, хероин и кокаин, које су са другим лицима кријумчарили из Србије у БиХ и обратно.

У складу са споразумом о признању кривице, Алекси Крндији предложена је казна затвора од седам година, одузимање 1,2 килограма хериона, што је једна од највећих заплијена у протеклом периоду, одузимање 6.700 КМ стечених продајом дроге, 1.700 евра пронађених приликом претреса, као и аутомобила "мерцедес", мобилних телефона и других средстава кориштених за извршење кривичног дјела.

За оптуженог Војислава Жугића предложена је једногодишња казна затвора, одузимање 100 грама марихуане и 2.500 КМ прибављених продајом дроге, а за Срђана Крндију казна затвора од 15 мјесеци. Оптуженом Петру Крндији предложена је једна година затвора.