latinica  ћирилица
15/11/2017 |  16:29 | Аутор: РТРС

Ериксен послије хет-трика у Даблину: Био сам нервозан

Најбољи дански фудбалер Кристијан Ериксен, хет-триком против Републике Ирске постао је јунак пласмана на Мундијал и истакао да му је меч у Даблину један од најбољих тренутака у животу.
Славље Данаца - Фото: Getty Images
Славље ДанацаФото: Getty Images

- Био сам нервозан цијели дан, прије и током меча, покушавао сам да будем миран и фокусиран. Имали смо лопту код нас, играли много боље него у првој утакмици, креирали много шанси и срећом то је резултатирао са пет голова - рекао је Ериксен за "Скај Спорт".

Везиста Тотенхема није скривао задовољство због одличне представе на Авива стадиону и побједе од чак 5:1, послије 0:0 у првом сусрету.

- Невјероватан је осјећај изборити мјесто на Свјетском првенству, дуго смо се борили за то, играли тешке утакмице... На крају смо дошли до великог резултата и сада размишљамо о Русији.

Ериксен је током квалификација постигао чак 11 голова, што га чини најбољим стријелцем у конкуренцији везиста.

- Није ми својствено да постигнем хет-трик, очигледно да је невјероватно да то урадим на гостујућем терену у баражу. Много ми значи за каријеру и живот. Издвојио бих други гол као бољи од преостала два. Ментално сам сазрио, више шутирам и размишљам као нападач - закључио је Ериксен.

Поред Данске кроз европски бараж мјесто на Свјетском првенству раније су изборили Хрватска, Шведска и Швајцарска.

Извор: Блиц, Танјуг