latinica  ћирилица
15/11/2017 |  13:39 ⇒ 14:24 | Аутор: РТРС

Чубриловић уручио дипломе за 28 стажиста

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић уручио је дипломе за 28 студената права, економије, политичких и друштвених наука који су прошли програм стажирања у парламенту Српске, те изразио наду да ће Српска и даље имати добре генерације студената, уз које ће имати још бољу перспективу.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

"Сви студенти су успјешно завршили стажирање и било је задовољство данас бити са овим младим људима, који имају визију, жеље и идеје. Они нису окончали своје активности овдје, јер је Народана скупштина на располагању да и даље ради са њима", рекао је новинарима Чубриловић, који је прије уручења диплома, студентима 20. генерације стажиста одржао "Актуелни час".

Он је навео да је више од 500 студената обавило ову врсту праксе у Народној скупштини Српске.

Дипломирани економиста Јелица Растока рекла је да јој стажирање представља значајно искуство, јер је имала прилику да се упозна са функционисањем највишег законодавног тијела Републике Српске.

"Имали смо изванредне менторе, који су били спремни да раде са нама и да нас науче, дозвољавајући нам да радимо оно што и они", рекла је Растока.

Она је навела да јој је мотив да се пријави на стажирање у парламент Српске био да стекне практично искуство, јер у току студирања није имала обавезну праксу.

"Велики број студената након завршеног факултета суочава се са проблемом непосједовања практичног искуства", рекла је Растока.

Извор: СРНА