latinica  ћирилица
15/11/2017 |  08:05 ⇒ 08:28 | Аутор: РТРС

Роџер зауставио Зверева

Роџер Федерер забиљежио је и другу побједу на Завршном Мастерсу у Лондону, пошто је послије борбе у три сета савладао Александера Зверева - 7:6(6), 5:7, 6:1.
Роџер Федерер - Фото: Getty Images
Роџер ФедерерФото: Getty Images

Швајцарац је до тријумфа над млађаним Нијемцем у групи 'Борис Бекер' стигао послије 135 минута игре, пласиравши се уједно у полуфинале, четрнаести пут у посљедњих петнаест сезона.

Зверев није имао довољно концентрације, али ни искуства, да комплетира преокрет.

Александер је меч отворио са три пропуштене брејк прилике, да би потом и сам спасао једну, прије него што смо гледали у потпуности изједначену игру, односно тај-брејк првог сета.

Ту је Нијемац пропустио другу велику шансу јер је сјајно почео и повео са великих 4:0. Међутим, Роџер узима пет поена у низу, спасава сет лопту на сервис ривала и потом то кажњава за вођство.

Дјеловало је да ће момак из Базела наставити серију, пошто је одмах направио брејк на старту другог сета, али је Зверев успио да узврати у четвртом гему, послије чега је услиједио нови период изједначене игре, уз још једну пропуштену брејк прилику за Нијемца, а све је дјеловало тако да ћемо гледати нови тај-брејк.

Ипак, тада Александер користи велики пад у игри ривала и одводи меч у одлучујући дио игре. Сада је он био у налету, лако је стигао до првог гема, Федерер је одмах узвратио, а онда и у потпуности преузео контролу.

Направио је два брејк у низу, Зверев се све више мучио, да би би осмом дуплом грешком потврдио побједу освајача рекордних 18 Гренд Слемова.

Раније током дана, Џек Сок остао је у конкуренцији за пролаз у полуфинале побједом над Марином Чилићем, такође у три сета.

Извор: Б92