latinica  ћирилица
14/11/2017 |  21:16 | Аутор: РТРС

Подмлађени "делфини" без проблема са Румунијом

Репрезентација Србије успјешно је отпочела нову сезону у Свјетској лиги.
Ватерполо - Фото: ТАНЈУГ
ВатерполоФото: ТАНЈУГ

'Делфини' су на базену у Зрењанину били бољи од селекције Румуније, у првом колу групе А, убедљивим резултатом – 12:3 (4:1, 2:0, 4:1, 2:1).

Иако су наступили у измијењеном, значајно подмлађеном саставу – изабраници Дејана Савића нису имали ни најмањих проблема да упишу рутинску побједу.

Од раније се знало да неће играти повријеђени Стефан Митровић којег је замијенио Страхиња Рашовић, обољели Душан Мандић чија је замјена Ђорде Вучинић, и центар Душко Пијетловић који је у понедјељак добио сина. Умјесто њега Савић је позвао Ђорђа Лазића.

Голмана Бранислав Митровић је замијенио Димитрије Ристичевић, пошто је први голман такође добио сина. Пред утакмицу се разболио и Милан Алексић и за њега није било времена да се доведе замјена.

Србија је од старта утакмице била бољи ривал, наметнула је свој ритам у базену и постепено почела да увећава предност.

Најрасположенији је био Виктор Рашовић који је с два гола у првој четвртини повукао 'Делфине' ка победи, који су пред пуним гледалиштем оправдали улогу фаворита.

Најефикаснији био је Виктор Рашовић са три гола, два је додао Немања Убовић, док су се по једном у листу стрелаца уписали Сава Ранђеловић, Андрија Прлаиновић, Филип Филиповић, Никола Јакшић, Милош Ћук, Страхиња Рашовић и Ђорђе Вучинић.

Србија ће наредни меч играти 12. децембра против Црне Горе.

Извор: РТС