latinica  ћирилица
14/11/2017 |  13:44 | Аутор: РТРС

Италијански медији осули паљбу по фудбалској репрезентацији

Италијански медији на бруталан и критички начин описали су елиминацију репрезентације од Шведске у баражу за Свјетско првенство 2018. године.
„Апокалипса, смрт на Сан Сиру...“ - Фото: РТС
„Апокалипса, смрт на Сан Сиру...“Фото: РТС

Четвороструки свјетски шампион остао је без пласмана на Мундијал први пут послије 60 година послије ремија без голова на миланском Сан Сиру и пораза у првом мечу од Стокхому 1:0.

Тамошњи медији највише критика упутили су играчима и селектору Ђанпјеру Вентури коме се замјера јер је изоставио Лоренца Инсињеа, нападача Наполија у сјајној форми, као и то што је Маноло Габијадини добио шансу испред Андрее Белотија.

Најдаље су отишли листови Коријере дело Спорт и Либеро са насловима "Све их отјерајте", односно "Смрт на Сан Сиру", што јасно говори колико је свима на Апенинима тешко пало то што неће видјети Русију.

Угледна Газета дело Спорт на насловници доноси наслов "Крај", а на трећој страни "Апокалипса", Коријере дела Сера је нешто умјеренија "Без Мундијала послије 60 година", док Тутоспорт пише "Сви кући" и наглашава да су се фудбалери осрамотили.

Елиминација Италије је и спортска тема број један у Европи, њемачки Билд истиче слику голмана Ђанлуиђија Буфона у сузама и насловом "Свјетско првенство без Италије", француски Лекип пише да је "Италија доживјела историјски фијаско", шпанска Марка "Невјерица, Италија без Мундијала", а британски Гардијан и најдрастичнији доноси наслов, вјероватно најбоље описујући из фудбалског угла - "Крај свијета".

Извор: Агенције