latinica  ћирилица
14/11/2017 |  11:51 | Аутор: РТРС

Америчке снаге одбиле да нападну терористе ИД

Руско Министарство одбране саопштило је да су америчке снаге одбиле да изврше ваздушне ударе на терористе из "Исламске државе" који су се повлачили из сиријског града Абу Кемала.
Амерички војни авион (илустрација) - фото: www.merkur.de -
Амерички војни авион (илустрација) - фото: www.merkur.de

Операција ослобађања сиријског источног града Абу Кемала показала је да коалиција коју предводе САД директно подржава "Исламску државу", наводи Министарство одбране, а преноси "Спутњик".

Министарство је објавило слике на којима су приказани наоружани екстремисти који напуштају Абу Камал и крећу се према сиријско-ирачкој граници.

Министарство наводи да су САД одбиле да изврше ваздушни удар на тај конвој терориста уз објашњење да за милитанте сада важе правила односа према ратним заробљеницима.

У саопштењу Министарства одбране напомиње се да су авиони коалиције коју предводе САД покушали да поремете руске аеросвемирске снаге недалеко од Абу Камала, како би осигурали безбједан излазак терориста.

Коалициони авиони ушли су у ваздушни простор зоне пречника 15 километара око града да би омели мисију руских авиона, пренио је ТАСС.

Извор: СРНА