latinica  ћирилица
14/11/2017 |  11:28 ⇒ 13:14 | Аутор: РТРС

Зворник: Измијењена цијена такси за коришћење јавних површина (ВИДЕО)

Скупштина Града Зворника донијела је Одлуку о комуналним таксама, чиме је измијењена цијена такси за коришћење јавних површина. Највећи број измјена осјетиће трговци и угоститељи. У посљедњих неколико година, број угоститељских објеката у Зворнику се увећао.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Нова одлука о комуналним таксама предвиђа смањење таксе за коришћење јавних површина испред трговинских радњи.

Умјесто 75 пфенига, трговци ће плаћати 30 пфенига по квадратном метру. Обрачун износа комуналне таксе за коришћење јавних површина испред угоститељских објеката за постављање столова, умјесто по столу плаћаће се по квадратном метру.

"Добили смо нека усмена обећања да је то у суштини исто и наравно примјењиваћемо као и до сада, наставићемо да примјењујемо и да поштујемо закон", истакао је Недељко Босиочић, један од зворничких угоститеља.

"Трудимо се максимално да све иде по закону. До сад нам нису нашли никакву замјерку, ни једна инспекција које су до сада биле нису открили ништа незаконито", рекла је Мирјана Бошковић, угоститељ.

Повећана је и такса за постављање тракастих натписа и балона, док је смањена такса за постављање реклама у другој и трећој градској зони.

"Главни разлог за доношење измјена, односно доношење одлуке о комуналној такси је усклађивње нормативних аката Града Зворника са Законом о граду Зворник и Статутом Града Зворник по којем су сви постојећи акти које је донијела претходна скупштина општине Зворник", појаснио је Ненад Станковић, шеф Одсјека за имовинско-правне послове у ресорном градском одјељењу.

Из надлежног Одјељења за стамбено комуналне и послове саобраћаја апелују на кориснике услуга да поштују нове прописе, како не би сносили казне.