latinica  ћирилица
14/11/2017 |  10:17 ⇒ 10:19 | Аутор: РТРС

НДП: Признање самопроглашеног Косова- подршка распаду БиХ

Изјава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да се нада да ће БиХ признати једнострано проглашену независност Косова директна је подршка политици распада БиХ, став је НДП-а.
НДП - Фото: РТРС
НДПФото: РТРС

У саопштењу ове странке наводи се да онај ко подржава сецесију Косова и Метохије у Србији, даје пуну подршку издвајању Републике Српске из БиХ.

"Када би БиХ признала Косово као државу, насилно и неуставно, без сагласности представника Републике Српске, широм би отворила врата издвајању Републике Српске из БиХ", сматрају у НДП-у.

Из НДП-а поручују да не може српски народ сачувати БиХ ако то не жели Бакир Изетбеговић, те да је најбржи начин да се БиХ распадне - признавање самопроглашеног Косова.

"Ако то Бакир жели - нека изволи, али прије тога било би пристојно да пожели срећан пут Републици Српској, уз обећање да ће и нама учинити радост признања државности. Исто као и косовским Албанцима у Србији", наведено је у саопштењу.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је јуче за Дојче веле да је БиХ већ требало да призна самопроглашено Косово и да планира да то учини.

Извор: СРНА