latinica  ћирилица
13/11/2017 |  19:17 | Аутор: РТРС

"Источна алтернатива": Упозорење Изетбеговићу да се не игра ватром

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске осуђује изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће подржати независност самопроглашеног Косова и упозорава га да се "не игра ватром и не изазива рат у БиХ, на Балкану и у Европи".
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

Из овог удружења поручују Изетбеговићу да их не изненађује његово мишљење "као доказаног србомрсца", али да тиме само показује своју фрустрираност као политичар који ће ускоро постати ирелевантан и треба "да има на уму да изазивањем рата може остати и без овог дијела који је припао Федерацији БиХ".

"Муслимани не могу више да се лажно залажу за братство и јединство, а да раде против других народа и религија. То је свима постало јасно, а срећом Изетбеговићева изјава о признању независности Косова ништа не значи, јер он о томе не одлучује и та одлука у БиХ се не може донијети без српске сагласности, коју никада неће добити", саопштено је из "Источне алтернативе".

Из овог удружења поручују да је Република Српска држава и да је то референдумом потребно што прије потврдити и прогласити.

"Тиме би се све дилеме око територијалне организације БиХ и положаја Републике Српске ријешиле на демократски начин, што ће омогућити миран разлаз и самостално организовање живота и друштвених односа и у Српској и у другом дијелу БиХ као и ефикаснију организацију и рад државних апарата", поручује предсједник овог удружења Војин Павловић.

Извор: СРНА