latinica  ћирилица
13/11/2017 |  17:10 | Аутор: РТРС

Ухапшен директор "Агрокомерца" Ермин Мујић

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ данас су у оквиру акције "Капија" у Цазину ухапсили директора "Агрокомерца" из Велике Кладуше Ермина Мујића због постојања основа сумње да је починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења у вези са кривичним дјелом примање дара и других облика користи.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Незванично, Мујић је узео мито од 25.000 КМ за одређени закуп, чиме је прибавио противправну имовинску корист, а на штету друштва у којем обавља дужност одговорног лица, преносе федерални медији.

Федерална Влада је прије двије године дала Надзорном одбору "Агрокомерца" претходну сагласност за именовање Мујића за директора овог привредног друштва на период од четири године.

У току су претреси објеката на више локација на подручју Унско-санског кантона с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Активности се реализују по наредбама Општинског суда у Сарајеву и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, уз подршку полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.

Након криминалистичке обраде у просторијама Сипе, Мујић ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу бити предат Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево на даље поступање.

Извор: Срна