latinica  ћирилица
13/11/2017 |  16:06 ⇒ 18:41 | Аутор: РТРС

Добојска болница: Исплаћена дуговања за воду (ВИДЕО)

Добојска болница исплатила је сва дуговања за воду Градском водоводу.
Болница Добој - Фото: РТРС
Болница ДобојФото: РТРС

Због дуга за воду рачун болнице у два наврата био је блокиран, јер је изостала обећана помоћ града Добоја.

Водоводу је по основу судских пресуда уплаћено око 800.000 марака, колико се дуговало из ранијег периода за утрошену воду.

Нове тужбе у болници не очекују, а због дуга за воду рачун ове здравствене установе био је блокиран два пута у шест мјесеци,што је отежавало пословање.

Дуговања су измирена из редовне транше Фонда здравства, а помоћ обећана од града Добој је изостала.У априлу усвојену одлуку да помогну болницу са 380.000 одборници су ставили ван снаге и усвојили нову са 118.000 уз услов да пропорционално броју становника помогну и друге општине регије. У болници кажу да је помоћ од 30.000 већ стигла из општине Станари.

-Неке друге општине као што је Вукосавље, Модрича, Дервента су казали да ће у свом буџету пројектовати за идућу годину одређена средства, напоменуо је Милорад Живковић, в.д.директора ЈЗУ Болница "Свети апостол Лука" Добој.

Ко жели помоћи то и учини,кажу у болници , хвалећи се новоопремљеним просторијама за болничку апотеку.

Болничка апотека била је смјештена у неусловним просторијама које нису реновиране 20 година због чега су реаговале и инспекције. Кажу да располажу са свим лијековима, а проблем су цитостатици јер није потписан уговор са фондом , али и поједини потрошни материјал.