latinica  ћирилица
13/11/2017 |  09:25 ⇒ 10:44 | Аутор: РТРС

Локалне заједнице из Српске подржале акцију за лијечење дјеце на КиМ

Хуманитарну акцију за лијечење више од 50 тешко болесне дјеце сјевера Косова и Метохије до сада је подржало 11 локалних заједница из Републике Српске.
Хуманост - Фото: РТРС
ХуманостФото: РТРС

Донације су улатили Град Бањалука, те општине Трново, Сребреница, Калиновик, Доњи Жабар, Хан Пијесак, Рибник, Теслић, Градишка, Фоча и Вишеград, саопштено је из Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Помоћ су најавиле општине Соколац, Челинац и Нови Град.

Из Одбора за помоћ Косову и Метохији позивају све хумане људе да позову хуманитарни број 1412 који је активан до 30. новембра и донирају 1 КМ за помоћ у лијечењу великог броја тешко болесне дјеце са сјевера КиМ. 

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да донација стижу из Трста и области Венето у Италији.

- Протеклих дана боравком на Космету посјетио сам неколике болесне дјеце и њихове породице, пренијевши им да је акција у току. Они су незмијерно захвални за хуманост и помоћ из Републике Српске - навео је Арлов.

Хуманитарну акцију организује Одбор за помоћ Косову и Метохије из Републике Српске у сарадњи са Удружењем родитеља "Подржи Ме" из Косовске Митровице.

Организатори моле све институције, локалне заједнице, јавна и приватна предузећа и физичка лица, који путем жиро рачуна желе помоћи лијечење тешко болесне дјеце и своју хуманост показати према нашем народу и породицама болесне дјеце на Косову и Метохију, да то учине до краја године.

Уплате из Републике Српске са назнаком "Помоћ за лијечење болесне дјеце сјевера Косова и Метохије", могу се вршити на жиро рачун број: 555-10000341964-45.

Уплате из дијаспоре на девизни рачун Одбора за помоћ Косову и Метохији: SWIFT:NOBIBA22, BA395000034196592, COBADEFFXXX, COMMERZBANKAG.

Уплате из Србије и КиМ- Удружење родитеља "Подржи Ме" из Косовске Митровице- Динарски жиро рачун: 205-0000000245488-48.