latinica  ћирилица
12/11/2017 |  20:13 ⇒ 21:09 | Аутор: РТРС

Јак земљотрес на ирачко-иранској граници, шесторо погинуло

У потресу јачине 7,3 степена Рихтерове скале који је погодио подручје недалеко од иранско-ирачке границе у граду Касре Ширин на западу Ирана погинуло је најмање шест особа, а велики број је повријеђен, јавили су ирански државни медији.
Земљотрес - Фото: Getty Images
ЗемљотресФото: Getty Images

Нешто раније су ирански медији јавили да је од земљотреса јачине 7,3 степена Рихтерове скале који је погодио Ирак оштећено најмање осам села у Ирану.

"Потрес се осјетио у неколико иранских провинција на граници са Ираком. Пријављена је штета у осам села. У неколико села нестало је електричне енергије и у спорне области послати су спасилачки тимови", наводи се у извјештају иранске телевизијске станице.

Неименовани званичник иранског Црвеног полумјесеца рекао је да је довод воде и електричне енергије прекинут у неколико села и градова у провинцији Западни Керманшах у Ирану.

"До сада нису пријављене жртве", рекао је званичник.

Америчка Агенција за геолошка истраживања /УСГС/ јавила је нешто раније да је снажан земљотрес јачине 7,3 степена Рихтерове скале погодио област југоисточно од ирачког града Ас-Сулајманија.

Епицентар потреса био је на око 103 километра од града Ас Сулајманија.

Извор: СРНА