latinica  ћирилица
12/11/2017 |  14:46 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Од понедјељка осјетно хладније с кишом, на планинама снијег (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и осјетно хладније са кишом, а у брдско планиским предјелима изнад 600 метара надморске висине и са снијегом, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Касније поподне и у ноћи на уторак понегдје ће бити сусњежице и снијега и у нижим крајевима.

Дуваће умјерен и јак југо, уз скретању на сјеверни и сјеверозападни.

Јутарња температура биће до девет, на југу до 13 степени, а највиша дневна до 11, на југу 15 степени.

У Крајини, западним и сјеверним подручјима прогнозира се између 20 и 50 литара падавина по метру квадратном, У Херцеговини од 30 до 70 литара, а у централним подручјима између 15 и 25 литара, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

У уторак, 14. новембра, очекује се облачно вријеме са кишом у нижим крајевима, на сјеверу и југу, а снијег или сусњежица у брдско планинским предјелима. Средином дана падавине ће слабити. Јутарња температура ваздуха до четири, на југу до седам степени, а највиша дневна до седам, на југу до 12.

У сриједу, 15. новембра, очекује се облачно и хладно вријеме са слабом кишом повремено, мјестимично на истоку са слабим снијегом. Јутарња температура ваздуха до четири, на југу до осам степени Целзијусових. Највиша дневна температура до седам, на југу до 12.

У четвртак, 16. новембра, очекује се облачно, тмурно и хладно вријеме, уз понегдје слабу кишу или росуљу, а у планинама провијавање слабог снијега. Јутарња температура до пет, на југу до седам, а највиша дневна до осам, на југу и сјевероистоку до 13 степени.

Температура данас у 13.00 часова: Бјелашница нула степени Целзијусових, Иван Седло 10, Гацко, Мраковица, Рудо и Вишеград 11, Соколац, Невесиње, Србац 12, Кнежево, Сребреница, Бијељина, Брчко, Бугојно 13, Мајевац, Мањача, Шипово, Мркоњић Град, Приједор, Сарајево 14, Рибник, Крупа на Уни, Добој, Градачац, Груде, Широки Бријег, Тузла 15, Билећа, Требиње, Бихаћ 16, Котор Варош, Крупа на Врбасу, Нови Град, Мостар, Сански Мост 17, Челинац 18, а Бањалука 19 степени Целзијусових.