latinica  ћирилица
12/11/2017 |  13:49 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Додик: У писму нема ниједног аргумента за моју кривичну одговорност (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик истакао је да ће у складу са законом тражити од Тужилаштва разоге за његово прислушкивање. Опште је позната ствар истакао је Додик да га прислушкују, али је проблематично то што се, како је истакао, Тужилаштво поново користи за политички обрачун.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је напоменуо да је од Суда БиХ добио писмо у којем су га обавијестили о разлозима прислушкивања у претходном периоду, те да исто очекује и у овом случају.

"Ја претпостављам о чему се ради. То је оно што су из Савеза за промјене покушали да инкриминишу и притискали Тужилаштво да проведе одређене истраге. Тамо у том писму пише ,а ја ћу то доставити јавности веома брзо, да нису могли пронаћи елементе за кривичну одговорност на неки други начин, него су тражили да се успостави прислушкивање. Ја знам да сам ја човјек којег прислушкују са свих страна, не само они, али ово има једну другу димензију, а она се односи на чињеницу да се прислушкује предсједник Републике, без обзира што то њима можда и комично изгледа, али то је недопустиво са становишта система, имајући у виду да након тога ништа нису пронашли. Нису нашли начин ни да ми се извину због тога или ако су нешто пронашли, зашто нису обавијестили јавност или предузели неке мјере", закључио је Додик.