latinica  ћирилица
12/11/2017 |  09:01 | Аутор: РТРС

Грабар Китаровић: Нисам у сукобу с премијером

Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић одбацила је тврдње да је у сукобу с премијером Андрејем Пленковићем, али и додала да јој је циљ да упозори на стање у држави, те најавила како ће од њега затражити сазивање сједнице Савјета за националну безбједност због Агрокора.
Колинда Грабар Китаровић - Фото: АП
Колинда Грабар КитаровићФото: АП

- Не, нисмо у сукобу. Мој циљ је бити врло реална. Нити оптимистична, нити песимистична, него упозоравати на стање које постоји у држави јер, уосталом, то је и моја дужност према грађанима и моја уставна обвеза - рекла је она у интервјуу за Дневник Нове ТВ.

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да у Хрватској није ванредно стање као што је рекла предсједница Колинда Грабар Китаровић, већ да та земља има тешкоће, проблеме, али и Владу која прати те проблеме.

Она је нагласила желела да се чешће чује с премијером Пленковићем и најавила да ће предложили да се сазове заједничка сједница Владе.

О другом мандату, како је навела још не размишља, преноси Хина.

О стању у Агрокору је, према сопственим ријечима, чула тек кад је избила криза.

Додала је да вјерује да је Влада, с друге стране, предузимала све кораке који су неопходни како би се стабилизовала, прије свега, хрватска привреда јер је концерн Агрокор једна од кључних компанија за стабилност хрватске привреде, па и шире.

- У овом тренутку мислим да је сазрело вријеме да се о свим тим питањима расправи на седници Савјета за националну безбједност. Посебно у свјетлу најновијих догађаја - рекла је те најавила да ће сазивање сједнице предлоžжити премијеру.

Извор: Танјуг