latinica  ћирилица
11/11/2017 |  17:43 | Аутор: РТРС

Титула на видику - Маркесу пол-позиција у Валенсији!

Возач Репсол Хонде Марк Маркес освојио је пол-позицију пред последњу трку у сезони Мото ГП шампионата Велику награду Валенсије, која се у недјељу вози на стази "Рикардо Тормо".

Маркес је у квалификацијама пред трку која ће ријешити победника шампионата возио у времену 1:29.897, док је његов једини преостали ривал Италијан Андреа Довициозо остварио тек девето вријеме. Возач Хонде је осми пут у сезони дошао до пол-позиције, а уз њега у првом реду на старту трке у Валенсији ће бити возач Јамахе Тех 3 Жоан Зарко са другог мјеста и возач Сузукија Андреа Јаноне, који је заузео треће мјесто у квалификацијама.

Иако је Маркес при крају квалификација изгубио контролу над мотоциклом, он је успио да одржи разлику над пратиоцима и што је најважније Андреом Довициозом. Возач Дукатија је био девети, док су од њега боља времена остварили и Хорхе Лоренцо на четвртом месту, Дани Педроса на петом, Микеле Пиро на шестом, Валентино Роси на седмом и осмопласирани Алеш Еспаргаро. Првих десет је комплетирао возач Сузукија Алекс Ринс.

Марк Маркес има велику предност од 21 бода у генералном пласману над Андреом Довициозом пред недјељни окршај на стази "Рикардо Тормо", а возач Дукатија може до титуле само ако побједи, а млади Шпанац буде пласиран слабије од 11. места.

Маркес ће се у Валенсији борити за своју шесту титулу, четврту у најјачој категорији, а Довициозо за укупно другу. Италијански мотоциклиста је свој једини наслов првака освојио 2004. године, у класи до 125 кубика.

Извор: Спорт Клуб