latinica  ћирилица
11/11/2017 |  17:27 | Аутор: РТРС

"Прислушкивање и прогон Додика - јасан показатељ апсурдности БиХ"

Члан Главног одбора СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да је то што безбједносне агенције БиХ по налогу неуставних правосудних институција БиХ прислушкују и прогоне човјека са највећим демократским легитимитетом у земљи, отворен показатељ апсурдности и неодрживости БиХ, као и биједан покушај Сарајева да онемогући Милорада Додика да наредне године постане члан Предсједништва БиХ.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

"Уколико узмемо у обзир да је Милорад Додик једини човјек у БиХ који у континуитету побјеђује на свим изборима у посљедњих 12 година и који и тренутно према свим релевантним истраживањима јавног мњења ужива највеће повјерење грађана, једино што можемо да закључимо јесте да је циљ квази истрага против њега онемогућавање народа у Републици Српској да демократски и на слободним изборима изрази своју вољу", рекао је Ковачевић Срни.

Он је нагласио и да су многи у Сарајеву, као и у једном дијелу међународне заједнице, у страху од могућности да се Милорад Додик на наредним изборима кандидује за члана Предсједништва БиХ јер, како каже, више нико не сумња у његову убједљиву побједу уколико се одлучи за ту кандидатуру.

"У наредних годину дана притисак на Милорада Додика и на Републику Српску ће достићи свој максимум, а све са циљем да се онемогући Додикова кандидатура и потпуно извјесна побједа у трци за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске. Свима је јасно да би евентуални улазак Милорада Додика у ту институцију аутоматски означио крај за све процесе чији је циљ слабљење Српске, а јачање и централизацију БиХ, па ће учинити апсолутно све да га у томе онемогуће", закључио је Ковачевић.

Извор: СРНА