latinica  ћирилица
11/11/2017 |  14:28 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

У недјељу облачно, увече захлађење са падавинама (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, а током ноћи услиједиће захлађење са падавинама.

Ујутро и пријеподне биће промјењиво облачно и суво, а у другом дијелу дана на југозападу и у Херцеговини очекују се киша и пљускови.

Према ноћи услиједиће јаче наоблачење са сјевера са кишом која ће до понедјељка ујутро падати у свим крајевима. Са падом температуре до јутра ће на планинама киша прећи у сусњежицу и снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, поподне умјерен и јак, јужних смјерова.

Јутарња температура ваздуха кретаће се од четири до девет, на југу до 11, а највиша дневна од 12 до 17 степени Целзијусових, док ће у вишим предједлима бити хладније.

Метеоролози су за почетак наредне седмице најавили облачно и осјетно хладније вријеме са падавинама. Киша ће падати у нижим предјелима, а на планинама и у брдско планинским предјелима изнад 600 метара надморске висине очекује се формирање сњежног покривача. Јутарња температура испод нуле.

У БиХ нанас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Најнижа температура ваздуха данас је у 13.00 часова измјерена на Бјелашници нула степени. У Бугојну је било седам степени, у Вишеграду, Фочи и Сарајеву девет, у Мркоњић Граду, Калиновику, на Хан Пијеску и на Иван Седлу десет степени.

У Приједору, Новом Граду, Сребреници, Српцу, Невесињу и на Мраковици било је 11 степени, на Сокоцу, у Рудом и Санском Мосту 12, у Зворнику, Крупи на Уни, Рибнику, Бихаћу и Тузли 13, у Добоју и Билећи 14, у Бањалуци, Брчком, Мостару и Широком Бријегу 15, а у Бијељини, Требињу, Градачцу и Грудама 16 степени Целзијусових.