latinica  ћирилица
11/11/2017 |  13:51 | Аутор: РТРС

Апсолутни рекорд: За један дан у библиотеку учлањено 5.450 Бијељинаца

У Народну библиотеку "Филип Вишњић" у Бијељини за дан се учланило 5 450 грађана који су искористили повољности поводом обиљежавања Дана библиотеке и 85 година њеног рада, рекао је новинарима директор Библиотеке Јован Цвјетковић.
Народна библиотека "Филип Вишњић" у Бијељини - Фото: СРНА
Народна библиотека "Филип Вишњић" у БијељиниФото: СРНА

"Тиме је надмашен прошлогодишњи рекорд од, такође, великих 4.200 грађана учлањених у једном дану, истакао је Цвјетковић.

Цвјетковић је подсјетио да Народна библиотека "Филип Вишњић" годинама уназад омогућава грађанима Бијељине један дан у новембру значајан попуст на годишњу цијену чланарине, што је омогућено и јуче.

Годишња чланирана за одрасле јуче је умјесто 20 КМ била три КМ, за студенте, пензионере и средњошколце три умјесто 10 КМ, а за основце једну умјесто пет КМ.

Цвјетковић је навео да из године у годину расте и број посјетилаца Библиотеке која је прошле године имала више од 8.000 чланова и 146.000 посјетилаца.

Он је додао да ће ове године број чланова и посјета Библиотеци бити надмашен.

Цвјетковић је захвалио грађанима који су се учланили у Народну библиотеку "Филип Вишњић" и постали дио велике породице љубитеља књиге и писане ријечи.

Извор: Срна