latinica  ћирилица
11/11/2017 |  08:08 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Пленковић добио повјерење хрватског Сабора

У хрватском Сабору нешто послије поноћи завршено је гласање о повјерењу влади Андреја Пленковића, за коју је гласало 78, док је против било 59 заступника.
Хрватски сабор - Фото: HRT
Хрватски саборФото: HRT

Сједница хрватског сабора почела је у петак у 9.30 ујутру расправом о иницијативи Социјалдемократске партије за покретање питања повјерења влади због случаја Агрокор, преноси Index.hr.

На сједници, која је трајала 14 сати изречен је велики број опомена, а оборен је рекорд и по броју реплика.

На сједници се гласало и о повјерењу ХДЗ-овој министарки демографије Нади Мурганић, међутим ни у том случају хрватска опозиција није успјела да сакупи довољан број гласова.

Бернардић: Пораз Хрватске

Предсједник СДП-а Давор Бернардић сматра "поразом Хрватске" то што у Хрватском сабору није изгласано неповјерење Влади Хрватске.

"То да политичка корупција, трговање, куповина мандата, ортачки уговори и тајни дилови иза затворених врата могу преживјети у Хрватској, то је пораз једне нормалне демократске земље", рекао је Бернардић након неуспјелог покушаја опозива Владе Андреја Пленковића у Хрватском сабору.

Лидер СДП је поручио да је њихов задатак да осигурају да то више никад не буде могуће, јер је због тога дјеци украдена будућност, многи људи су се иселили, Хрватска је демографски опустошена, а многи немају никакву перспективу и радна мјеста, преносе хрватски медији.

Извор: Агенције