latinica  ћирилица
10/11/2017 |  11:39 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Акција "Дојава": Слободе лишено 12 лица, осумњичени за преваре и прање новца (ВИДЕО)

Припадници Полицијске управе Фоча извршили су у оперативној акцији кодног назива "Дојава" претресе на 11 локација у Фочи и једној у Устиколини у Федерацији БиХ, у којима је слободе лишено 12 лица која су осумњичена за преваре и прање новца, сазнаје РТРС.
Фоча, акција "Дојава" - Фото: РТРС
Фоча, акција "Дојава"Фото: РТРС

Приликом претреса привремено су одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку и који ће бити предмет вјештачења.

Сва лица, која су лишена слободе, налазе се у просторијама Полицијске управе Фоча и над њима се врши криминалистичка обрада.

"Број оштећених овим кривичним дјелима је преко 1.300 лица која се налазе на простору бивше Југославије и земаља Западне Европе, а противправна имовинска корист коју су дванаест осумњичених лица прибавили извршењем наведених кривичних дјела износи око 800.000 КМ", саопштили су из Полицијске управе Фоча.

Полицијска управа Фоча, у сарадњи са Управом криминалистичке полиције Републике Српске, и у јуну је спровела акцију кодног назива "Дојава" када је ухапшено 17 лица под сумњом да су изнудом и преваром, путем друштвених мрежа, на интернету оштетили више од 300 лица и тако незаконито зарадили више милиона марака.