latinica  ћирилица
10/11/2017 |  09:41 | Аутор: РТРС

Богдан побиједио Шарића, трилер и важна тројка

Коначно је кренуо и Сакраменто. Било је потребно вријеме да се коцкице сложе, а из меча у меч "краљеви" играју све боље. Кингси су побиједили Филаделфију у трилер мечу (109:108), а Богдан Богдановић постигао је девет поена уз три скока.
Богдан Богдановић - Фото: AP
Богдан БогдановићФото: AP

За ове двије екипе љубитељи кошарке кажу да су најталентованије у НБА лиги. Много младих играча са пуно потенцијала нашло се на једном мјесту. Водила се велика борба, а побједу Кингсима донео је Фокс поенима у самој завршници. Сиксерси су имали шут за тријумф, али је Ембид промашио.

Богдан Богдановић на терену је провео 22 минута. Шут га није служио, није успио да погоди кош из првих пет покушаја, али... У трећој четвртини се разбудио. Кренуо је да погађа, а једна тројка коју је постигао била је изузетно важна. И поред тога што је дошао до ритма, репрезентативац Србије је у четвртој дионици био на клупи. Сусрет је завршио са девет поена (10/3 шут из игре).

Најбољи у редовима Кингса био је Рендолф са 20 поена, док је Филаделфију предводио Ковингтон са 24 поена.

Одличну ролу на овом мечу имао је и Хрват Дарио Шарић. Он је сусрет завршио са 13 поена и 10 скокова, али тријумф се пише Богдановом тиму.

ОСТАЛИ РЕЗУЛТАТИ:

Вашингтон - Лос Анђелес Лејкерс 111:95

Торонто - Нју Орлеанс 122:118

Хјустон - Кливленд 117:113

Сакраменто - Филаделфија 109:108

Денвер - Оклахома 102:94

Извор: Блиц