latinica  ћирилица
09/11/2017 |  16:09 ⇒ 16:13 | Аутор: РТРС

Бањалука: Пријем за Сашу Чађо

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић изјавио је да је веома важно да град подржава истакнуте бањалучке спортисте, који су понос и најбољи амбасадори Бањалуке.
Пријем за Сашу Чађо - Фото: СРНА
Пријем за Сашу ЧађоФото: СРНА

Талић је данас примио кошаркашицу Сашу Чађо, добитницу Грба града за ову годину, истичући да би особе попут ње требало да буду прави узор омладини, саопштено је из Градске управе.

"Труд, рад, тренинг, упорност. Ова дјевојка је све то показала и постигла је велики успјех. Највећи у овом спорту. У Градској управи смо изразито поносни на особе попут Саше Чађо, јер је Бањалука град добрих спортиста које ће и у будућности подржавати", нагласио је Талић.

Чађо је рекла да је почаствована пријемом и да је са предсједником Скупштине града разговарала о многим интересантним темама, од спорта до хуманитарног рада.

Она је Талићу поклонила кошаркашку лопту са својим потписом.

Саша Чађо је историјски успјех остварила освајањем Европског шампионата 2015. године са репрезентацијом Србије. Учесник је Свјетског првенства за жене у кошарци и Љетних олимпијских игара у Рију, гдје је освојила бронзану медаљу.

Саша се бави и хуманитарним радом. Ангажована је у Удружењу дјеце са посебним потребама и у хуманитарној организацији "Будимо људи".

Предсједник Републике Српске је 2016. године Сашу Чађо одликовао Медаљом заслуга за народ, а град Бањалука јој је ове године додијелио награду Грб града.

Саша Чађо тренутно игра за турски "Мерсин".

Извор: СРНА