latinica  ћирилица
09/11/2017 |  13:01 ⇒ 21:25 | Аутор: РТРС

Вучић: Београд и Кијев да "спусте лопту"

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је поводом инцидента у вези са украјинским амбасадором у Београду, да су Украјинци и Срби два пријатељска народа и да је "потребно да се спусти лопта".
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Вучић је новинарима у Београду рекао да је украјински амбасадор Олександер Александрович, који је изјавио да "Русија користи Србију и да обучава српске плаћенике да убијају Украјинце", позван на консултације у Кијев, а не повучен са функције.

"Не бих да коментаришем било чије изјаве. Мислим да је потребно да се лопта спусти и надам се да ћу моћи и лично да учиним да тако буде", рекао је Вучић.

Вучић је овом приликом поновио да је политика неутралности једина политика која значи опстанак Србије и нагласио да ће је он досљедно спроводити.

Упитан да ли се његова најављена посјета Москви коси са опредјељењем политике неутралности, Вучић је истакао да ће предсједник Русије Владимир Путин и он имати много тема које су прије свега економске и важне за живот грађана Србије.

"Имамо драматично повећање извоза у Русију. То је јако важно. Уз економску сарадњу важна су и питања из области енергетике, пре свега снабдијевање гасом. Разговараћемо о наставку војно-техничке сарадње. Захвални смо Москви на авионима `миг`. Имамо још идеја и новца. Причаћемо о Косову и Метохији, о европским и питањима региона као и о Каталонији", рекао је Вучић.

Он је нагласио да је задатак руководства Србије да води политику која је у најбољем интересу за земљу и да ће ту, како је нагласио, величанствену прилику искористити.

Извор: СРНА