latinica  ћирилица
09/11/2017 |  12:55 | Аутор: РТРС

СО Фоча: Донесена одлука о оснивању Привредног савјета

Одборници Скупштине општине Фоча једногласно су усвојили одлуку о оснивању Привредног савјета општине.
Фоча - СО сједница - Фото: СРНА
Фоча - СО сједницаФото: СРНА

Ово савјетодавно тијело имаће задатак да покреће иницијативе за унапређење локалног економског развоја, те да доприноси бољем јавно-приватном дијалогу непосредном сарадњом локалне власти и привредних субјеката.

У одлуци се наводи да ће активности Привредног савјета бити организација конференција и тематских сједница на којима ће учествовати локални, али и привредници из иностранства поријеклом из Фоче, затим координација рада локалне управе са привредницима, унапређење пословног амбијента и отклањање административних баријера, израда стратегије привредног развоја, промоција привредних потенцијала Фоче и слично.

Привредни савјет чиниће представници производне и занатско-предузетничке дјелатности, пољопривреде, услужне и других дјелатности, представници извршне власти, тачније начелник општине и предсједник Скупштине општине, начелници привреде, урбанизма и финансија.

Чланови привредног савјета биће изабрани на основу критеријума које ће утврдити начелник општине Радисав Машић, који је уједно и предсједник овог тијела.

Машић је истакао да ће главна функција Привредног савјета бити да убрза привредни живот, да окупи људе који могу помоћи да се у крајњем резултату повећа број запослених.

У образложењу одлуке наводи се да је општина Фоча приступила формирању овог тијела с циљем стварања услова за повећање конкурентности предузећа и повећања запослености, те стварања услова да Фоча постане атрактивна пословна локација препознатљива у ширем региону.

Извор: СРНА