latinica  ћирилица
09/11/2017 |  12:36 | Аутор: РТРС

Малешевић: Одобрење за проширење школског објекта "Бранко Радичевић"

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић дао је подршку и одобрење за проширење капацитета објекта бањалучке Основне школе "Бранко Радичевић", као рјешење питања недовољног простора у овој установи која је по броју ученика најбројнија у Српској.
Дане Малешевић - Фото: РТРС
Дане МалешевићФото: РТРС

Овај проблем је изнесен током разговора Малешевића и директора те школе Дарије Мићић, представника Савјета родитеља, те начелника Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт бањалучке Градске управе Драгана Бањца, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

"Министарство континуирано улаже у побољашање услова рада у свим основним школама у Српској и у складу са приоритетима. Питање доградње те школе свакако је једно од приоритетнијих у овом тренутку и као такво ће бити представљено Влади Републике Српске код разматрања новог буџета", рекао је Малешевић.

Истакавши да је основни циљ на којем инсистира Министарство просвјете и културе квалитетан васпитно-образовни процес, он је оцијенио да би у случају ОШ "Бранко Радичевић" адекватни просторни капацитети представљали допринос укупном квалитету наставе.

Током састанка разговарано је и о евентуалном редефинисању уписних подручја на подручју Бањалуке и каснијим могућностима растерећења ове школе у корист других школа са подручија града које похађа знатно мањи број ученика.

Извор: СРНА