latinica  ћирилица
09/11/2017 |  11:47 | Аутор: РТРС

Наредних дана промјенљиво облачно, снијег на западу и на планинама

У Републици Српској наредних дана биће претежно облачно и промјенљиво вријеме, а током ноћи између недјеље и понедјељка, 12. на 13. новембар, очекују се сусњежица и снијег на планинама, али и у нижим предјелима на западу.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Из Републичког хидрометеоролошког завода Срни је речено да ће сутра бити промјенљиво облачно и претежно суво, а само понегдје, углавном у котлинама и на планинама, постојаће услови за краткотрајну росуљу.

Јутарња температура ваздуха биће од три до девет степени, а највиша дневна до 13 степени Целзијусових.

Претежно суво и и промјенљиво облачно биће и у суботу, 11. новембра. Јутро ће бити тмурно, понегдје и магловито, а током дана мало топлије уз повремене сунчане периоде, док се поподне очекује постепено наоблачење уз могућност мјестимичне кише на југозападу.

Јутарња температура ваздуха биће од један до седам степени, а највиша дневна до 16 степени Целзијусових.

У недјељу, 12. новембра, биће умјерено облачно са сунчаним интервалима, уз мало вишу температуру у односу на претходне дане, а крајем дана очекује се наоблачење са сјеверозапада, уз кишу која ће се до јутра ширити на све предјеле и која ће, уз пад температуре, до понедјељка, 13. новембра, ујутру на планинама прећи у сусњежицу и снијег.

Јутарња температура ваздуха у недјељу биће од пет до 11 степени, а највиша дневна до 17 степени Целзијусових.

У понедјељак се очекује утицај хладног фронта са сјеверозапада, те ће бити облачно са падавинама, уз захлађење. На планинама ће бити снијега уз формирање сњежног покривача, а на западу се сусњежица и снијег очекују и у нижим предјелима.

Највиша температура биће од четири до седам степени Целзијусових.

Престанак сњежних падавина очекује се од уторка, 14. новембра, те ће јутра бити хладна са мразем и температуром до 10 степени Целзијусових.

Извор: Срна