latinica  ћирилица
09/11/2017 |  09:56 | Аутор: РТРС

Железњак: Срби са Косова да блокирају процес демаркације

Замјеник генералног секретара Јединствене Русије Сергеј Железњак поручио је представницима косовских Срба да уласком у владу и парламент самопрокламованог Косова блокирају процес демаркације границе са Црном Гором.
Сергеј Железњак          (Фото:Dmitry Rozhkov / Wikipedia) -
Сергеј Железњак (Фото:Dmitry Rozhkov / Wikipedia)

Железњак је у ауторском тексту који је објавио на сајту Јединствене Русије оцијенио да би српски посланици који су окупљени у посланичком клубу "Српска листа" требало да спријече усвајање споразума о граници /самопроглашеног/ Косова и Црне Горе, јављају црногорски медији.

"Улазак Срба у владајућу коалицију на Косову даје им реалну могућност да зауставе трансформацију косовских безбједносних снага у оружане снаге Косова, да блокирају процес демаркације границе са Црном Гором, као и других опасних великоалбанских сценарија", написао је Жељезњак, који је и посланик у руској Думи.

Премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај рекао је да рјешење за демаркацију граничне линије са Црном Гором остаје међународна арбитража "пошто нема гласова да се садашњи приједлог споразума, којем се лично супротставља, усвоји у парламенту".

Црногорски премијер Душко Марковић и шеф дипломатије Срђан Дармановић саопштили су да је за Црну Гору процес демаркације границе са самопрокламованим Косовом завршен.

Извор: СРНА