latinica  ћирилица
09/11/2017 |  09:32 | Аутор: РТРС

Бјелица и послије дуела са шампионом остао најбољи НБА тројкаш у овој сезони

Немања Бјелица је имао ове сезоне и бољих партија него што је она коју је пружио против браниоца НБА трона, али је и послије меча са Голден Стејтом задржао висок ниво прецизности са дистанце, који га држи на врху листе најпрецизнијих тројкаша у новом шампионату.
НБА - Бјелица Немања - Фото: Getty Images
НБА - Бјелица НемањаФото: Getty Images

Вориорси су сјајном трећом дионицом (44:26) успјели да сломе отпор Минесоте, савладавши на крају екипу српског репрезентативца са 125:101 уз 28 поена Томпсона, 22 Карија, и то уз одсуство Кевина Дуранта који је повриједио ногу током меча са Мајамијем.

Када је о Бјелици ријеч, он је овога пута постигао само три поена, уз по скок, асистенцију и освојену лопту за 14 минута на паркету. Из игре је шутирао 1/4, од тога са дистанце 1/3, али му је и то било довољно да се задржи на првој позицији НБА тројкаша, по прецизности у сезони 2017/2018.

Ако се изузму случајеви попут шесторице момака који су у својих десетак или нешто мање мечева само једном покушали да дају кош са дистанце и баш то и успјели, Бјелица је у конкуренцији оних који су имали двоцифрени број покушаја и даље први у лиги - тројке погађа са 59,3% прецизности (16/27), а прате га Арон Гордон из Орланда са 57,5% (23/40) и Јутин Алек Буркс (56,3% - 9/16).

Наравно, прецизност овог типа је важна само уколико је у складу са општим доприносом екипи, а овога пута, за прилично малу минутажу, Бјеличин допринос није био довољан да се надигра шампион. То, вјероватно, и није било могуће када се узме у обзир да је његов најефикаснији саиграч Ендрју Вигинс (17 поена) шутирао 6/14 из игре, а читав тим Минесоте скромних 38/92.

Извор: Блиц