latinica  ћирилица
08/11/2017 |  18:35 | Аутор: РТРС

Дачић позвао амбасадора у Кијеву на консултације

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић позвао је данас на консултације српског амбасадора у Украјини Радета Булатовића, поводом актуелних питања односа Србије са том земљом, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

У саопштењу је наведено да је Београд од избијања кризе у Украјини више пута указао да поштује територијални интегритет Украјине, што је доказано и приликом предсједавања Србије ОЕБС-ом.

"Србија је предузела и низ конкретних корака на процесуирању српских држављања који се боре на страним ратиштима, укључујући Украјину, чиме је показала посвећеност поштовању својих међународно-правних обавеза", пише у саопштењу.

Дачић је истакао да је познато да су украјински плаћеници учествовали у злочинима које су починиле хрватске снаге према српском народу у Хрватској, које Украјина, за разлику од Србије, никада није осудила.

"Србија остаје посвећена изградњи добрих односа са Украјином, на принципима међусобног уважавања и неће дозволити да буде колатерална жртва међународних односа који немају везе са Србијом", поручили су из Министарства спољних послова.

Најављено је да ће шеф српске дипломатије наредних дана разговарати са Булатовићем о даљим активностима у вези са односима са Украјином.

Извор: СРНА